luni, 18 iunie 2012

Concert Manawor, Megadeth, Europe, Mötley Crüe, Motorhead sau OST 2012

Titlul alternativ nefolosit doar din ratiuni de optimizare ,,Vis de tinerete tarzie''.
Cu mai bine de 10 ani in urma nu puteam decat sa sper ca am sa vad vreodata aceste trupe in concert. Eram in liceu sau in primii ani de facultate si viata dintr-un oras mic de provincie nu putea nici sa imagineze un astfel de concert. Anii au trecut si iata ca weekendul care tocmai a trecut s-a intamplat. Dupa Metallica, Deep Purple si AC/DC iata ca a venit si randul legendelor: Manawor, Megadeth, Europe, Mötley Crüe, Motorhead. Un eveniment mai degraba decat un concert, o pagina de istoriea muzicii rock pentru mine si probabil si pentru altii.

Ziua 1.
Am mers pe seara si am prins Dimmu Borgir, o trupa de black metal care in liceu m-ar fi impresionat mai tare, dar asa am facut loc pustilor care sper sa treaca la un moment dat de aceasta perioada :) black. Vedetele serii au fost bineintele Motley Crue, o trupa nascuta in acelasi an cu mine. Un sunet adevara, nu prea stiam piese dar se vede de departe stilul heavy metal curat aproape neclintit in decenii. Nu au trecut neobservate nici fetele




Seara a doua a insemnat Manowar, cap de afis dar Europe nu m-a impresionat prin voce si Carrie, pe care o stiam. Aici am vazut cei mai multi copii si mi am dat seama ca asta este generatia care a crescut cu aceste trupe. Aici m-am ofticat ca nu am un aparat mai bun pentru ca acesti copii erau pur si simplu minunati, la fel ca si piesa celor de la Europe.







Manowar nu s-a dezmintit si ne-a rupt urechile....Mari si tari, putin prea tari pentru mine dar sunt parte din noi. Detinatorii celui mai puternic sound nu puteau decat ''Blow your speakers'' so Carry On



Ziua a 3 a.

Am mers ceva mai devreme si am prins si Lake of Tears, o trupa buna, nu la fel de faimoasa dar destul de cunoscuta (tot din liceu-o gramda de lucruri s-au intamplat atunci :)) A urmat Megadeth care a rupt la fel ca si Manowar cu o seara inainte. Una dintre cele mai bune piese a lor este fara indoiala A tout le monde...si pentru mine e suficient motiv ca Mustaine sa rateze Metallica. Pana acum cred ac ascultat-o de 9 ori azi :)