joi, 6 ianuarie 2011

Donatii

In prezent noi ducem o viata de lux in comparatie cu generatiile anterioare. Cand spun noi ma refer la aceia dintre noi care nu au grija zilei de maine si isi permit chiar si sa economiseasca ceva bani. Mai mult decat atat comparand existenta noastra cu cea a semenilor nostrii mai putini norocosi ne dam seama ca irosim foarte multe resurse si bani in fiecare luna. Din acest motiv am decis sa incerc sa economisesc in fiecare luna ceva banuti pe care sa-i donez intr-un cont. Acest cont va avea o destinatie clara si periodic voi dispune de acesti bani pentru diferite actiuni. Renovarea unui salon de spital, construirea unei casute pentru o familie cu probleme, un calculator pentru copii ori alimente.

As vrea sa vad daca ceilalti oameni sunt dispusi sa renunte la anumite sume pentru semenii lor.

Am sa fac un cont a carui evolutie va fi urmarita continuu si in care eu personal voi depune 100 de lei lunar. Sper ca alaturi de mine sa vina si alti oameni si sa reusim sa schimbam ceva, cat de mic. O viata, o un an, o zi!

Desigur ca 100 de lei nu inseamna mult dar e ceva. Nu e normal sa ne afecteze situatia lumii si sa nu facem nimic. Aceasta este un inceput. Ma gandesc ca prima actiune sa fie reamenajarea si dotarea unui salon de spital. Sa dam astfel si o palma statului roman si guvernatilor care sa inteleaga ca va veni o zi in care ne vom descurca si fara ei si sa ne simta ca si amenintare. Nu suntem morti si nici adormiti, intr-o zi daca vor continua sa fure si sa nedreptateasca oamenii, acestia vor riposta. Sunt curios ce parere aveti, ce credeti ca ar trebui facut (sunt atat de multe) m-ar sustine cineva?
Visez ca intr-o zi vom fi strans suficienti bani si vom construi ceva, vom ajuta niste oameni si vom fi mandrii de noi. Nu vom fi trait in van si nu vom fi mers pe pamant cu ochii inchisi si urechile astupate.

Bogdan
6.01.2011

2 comentarii:

Corina spunea...

Vreau si eu contul in care ai depus banii aia. Si o sa-ti dau mai multe idei despre cum putem folosi banii.

Inscriptie spunea...

Deocamdata ma vad nevoit sa mai aman putin acest proiect, e o perioada mai dificila, nu foarte.........