duminică, 2 martie 2014

Proiectul 1000 de lei!


Astazi dupa un smart menu la KFC (un fel de lasata secului ) incepem maratonul. Acest pariu presupune sa cheltuiesc intr-o luna doar 1 000 de lei. Observam cu toti inegalitatea din lume si vremurile tulburi care nu reusesc sa ne trezeasca la realitate. E vorba de cafeaua pentru care unii oameni muncesc din greu o luna de zile si majoritatea culegatorilor castiga sub 2$ pe zi (60 de dolari pe luna) de hainele pe care noi le purtam si cheltuim milioane iar altii lucreaza din greu, le produc si traiesc cu 100 de dolari/luna si alte exemple de acest gen. Nu beau cafea si nu sunt chiar snob dar tot ma simt cumva cu musca pe caciula pentru toate astea asa ca am hotarat sa ma leg de acest pariu si sa fac acest test. Nu sunt cel mai risipitor si nici cel mai  chibzuit, nu sunt cel mai zgarcit dar nici cel mai cheltuitor si cu toate astea trebuie sa incerc macar (exista o voce in noi care spune de ce eu, nu sunt eu cel mai rau, nu am aruncat eu primul piatra, sunt altii mai bogati ca mine, etc.) Revenind la mia de lei (imprumutati de la doamna Mia) trebuie facute cateva precizari:  aproape jumatate din cei 1000 de lei se vor duce pe chirie. Avand in vedere ca am cam tot ce imi trebuie efortul nu ar trebui sa fie prea mare, restul banilor ar trebui sa ajunga pentru intretinere, mancare si daca mai ramane ceva un film sau un teatru, poate un suc in oras o data pe saptamana. Perioada ''contractului'' este de 3 luni si incepe maine pe 3 martie pana pe 3 iunie. Stiu ca nu e o idee originala, nu asta ma intereseaza. Este mai degraba un exercitiu pentru ca foarte multe lucruri bune in viata se invata si nu ne nastem cu ele. Nu am avea de unde sa le avem si daca totusi ar fi asa, unde ne-ar mai fi meritul, indeplinind destinul ca o masina cuminte?!

 Alte detalii tehnice - astazi am cam de 100 de lei benzina in rezervor o cartela de metrou cu 7 calatorii, si vre-o doua validari la ratb (aici nu e problema ca mi se intampla sa mai merg si fara ;))

Mama sa stea linistita ca nu fac asta pentru ca am ramas fara bani :)) ci din ratiuni de risipa.

PS acum pot fi zgarcit cu motiv, fara sa ma mai rusinez de asta :)) si sper sa se incalzeasca afara sa ne putem vedea in parc mai repede decat in carciuma.

Niciun comentariu: