luni, 15 septembrie 2008

Toata lumea moare.

Toata lumea moare.
Dar nu toti cei care mor , traiesc cu adevarat inainte.

Ceva se intampla, Stefan Iordache s-a dus, la doar cateva zile dupa Ilarion Ciobanu. E ca un bumerang ce nu se poate opri. Loveste mereu si noi parem mereu surprinsi de asta, desi e reglat ca un ceas. Nu l-am vazut niciodata in carne si oase, dar s-a intamplat sa-i descopar in ultimele luni muzica. Am citit astazi cateva articole despre eL si se pare ca actorii sunt intradevar oameni speciali. Ma gandesc la o explicatie logica si.......poate pentru ca sunt ceva mai aproape decat noi oamenii obisnuiti, de frumusetile vietii.





Evident ca noi ne traim pe noi si nu simtim altceva decat Noi.
Cred ca e ceva legat de avantajul de a avea contact cu arta, lucruri de calitate, profunde, cu talc si metafora: muzica , literatura, poezie, teatru. Un om care trece prin lucrurile astea, e clar ca vede altfel viata si evident o simte altfel, mai intens, decat noi ceilalti. E un fenomen pe care il privesc de afara si care acum m-a lovit. Nu ma grabesc sa trag concluzii dar ma tem ca Nu suntem egali decat in fata lui D-zeu, poate nici acolo.

Stefan Iordache a iubit viata, si cred ca stia el ceva, mai mult decat noi ! La inceputul CD-ului din masina e Gheorghe Dinica o piesa vesela de petrecere
care incepe asa: I-auzi Stefane. Acum ne aude probabil gandurile noastre si cred ca a scapat de ceea ce s-a temut, nu va fi lasat singur. Ii vom asculta vocea, grava sau vioaie in piese sau il vom vedea in filme si ne vom gandi la el cel putin cu respect. Poate chiar vom bea un pahar cu prietenii si ne vom bucura atunci cand gandul se va duce pentru o secunda la eL. O secunda, mai mult decat suficienta pentru a crea nemurirea.




Nu stiam ca te iubesc atit de mult-Stefan Iordache
Asculta mai multe audio Evenimente »



Nu exista prieteni ci doar momente de prietenie spunea Stefan Iordache.
Nu va grabiti sa luati vorbele astea mot a mot , era un om inconjurat de prieten care spunea ca un vin bun daca nu ai cu cine sa –l bei mai bine il arunci.

Niciun comentariu: