marți, 10 martie 2009

Pacatele barbatilor si ale femeilor.

E un articol de care am auzit in urma cu putin timp si pe care l-am salvat pe desktop. Inainte de a-l sterge va impartasesc informatia. Pe scurt e vorba despre pacatele femeilor si ale barbatilor.
Suntem toti pacatosi dar intram in IAD pe cai diferite. Barbatii si femeile pacatuiesc diferit, acesta este rezultatul unui studiu aprobat de biserica catolica. Se pare ca discriminarea sexuala este programata sa continue si in focurile iadului.
"Nu se poate discuta despre egalitate sexuala cand vine vorba de pacat, caci barbatii si femeile pacatuiesc in feluri diferite. Cand ne uitam la viciile oamenilor, observam ca barbatii au experiente diferite fata de femei". Cel mai comun pacat la femei este mandria, in timp ce la barbati pofta de sex, se arata in studiul respectiv. Potrivit oficialului catolic, barbatii pacatuiesc in principal prin poftele trupesti, urmate de trandavie, ura, mandrie, invidie si lacomie. Pentru femei, cele mai sigure cai catre Iad - ordonate dupa gravitate - sunt mandria, invidia, ura, pofta de sex si lenea.
Una peste alta pacatele sunt aceleasi si doar clasamentul conteaza dar ma intreb daca nu e cumva o prejudecata si daca nu cumva spovedaniile alea nu contin ceea ce barbatii sau femeile vor sa se stie despre ei, sau ceea ce le apasa mai tare constiinta. Asta ar insemna ca femeile considera pofta de sex si lenea ceva relativ ok si nu isi incarca constiinta cu asta in timp ce barbatii vad in invidie si lacomie ceva mai normal decat propriile pofte trupesti sau trandavia.

Se pare ca oricum 30% din catolici nu mai considera spovedania in fata unui preot necesara.

Cel putin la fel de interesante sunt noile pacate propuse de Vatican, care dovedeste inca o data o implicare activa in viata sociala.
1. experimentele cu celule stem (clonarea umana)
2. prejudiciile aduse mediului inconjurator
3.coruptia
4.traficul de droguri

Bine ca nu suntem catolici ca la situatia actuala din Romania primeam toti rezervari in IAD pe baza punctului 3.


Niciun comentariu: