luni, 16 martie 2009

Prima intalnire...cu rock-ul!

Am fost fan Bon Jovi. Despre el vroiam sa scriu dar..........
Imi aduc aminte, pe vremuri, cand informatia nun e bombarda asa, eram in scoala generala si imi petrceam vacantele de vara la tara. Acolo am auzit si m-am indragostit prima oara de muzica rock. Nu mai stiu daca si de vre-o fata dar e posibil. Totul a inceput frumos cu balade rock ascultate la un chef cu verii mei. Pe vremea aia se faceau multe astfel de ‘’petreceri’’ de obicei de majorat sau de o alta aniversare. Nu se numeau petreceri si nici chefuri si aveau un sens mult mai personal. Era grozav. Atunci am vazut prima oara rock-eri ‘’scuturandu-si paduchii’’ si am inceput sa simt viata prin acorduri de chitara electrica. Era Guns, Metallica, Aerosmith, Deep Purple, Whitesnake, Scorpions, Europe, Emerson Lake and Palmers. A fost dragoste la prima auditie. Poate pentru ca fetele alea erau deosebit de frumoase in lumina lunii, nu voi stii niciodata dar sufletul meu a fost contaminat pe veci de acest microb. Asta a fost o parte din educatia pe care am furat-o la tara. Pe atunci, cu becul stins, and aveam noroc, intrebam fetele, mai mult sau mai putin, verisoare, daca vor sa danseze si ne apropiam stangaci unii de altii intr-o dulce melodie nebuna. Senzatii ce nu se vor mai intoarce dar a caror intensitate depaseste cu mult partidele de sex ocazionale fie ele si din locuri publice si sub influenta berilor.

Ciudat cum rock-ul atat de puternic si cu sunet dur ne induce sentimente atat de profunde si dulci. Atunci am inceput sa cumpar casete cu Metal Ballads, uite ca am gasit si poza, mai sus. Aveam vre-o 3 volume, originale credeam eu. Acum am ramas surprins sa vad ca melodia C est la Vie nu apare in cautare pe youtube in prima pagina cu varianta originala ci cu alte interpretari. Probabil ca tinerii de acum vad altfel viata, si alta va fi pentru ei realitatea.



Am gasit si piesele, dar doar volumul asta corespunde cu ce aveam eu si nici asta 100%. Nu stiu daca am aruncat casetele, dar voi ingrosa piesele de care imi aduc aminte. Era sa uit de usa plina de postere cu care tata evident nu deacord, de blugii rupti pe care pana la urma i-a taiat el.
01) Cinderella - Don´t Know What You Got



02) House Of Lords - Love Don´t Lie
03) Depp Purple - Soldier Of Fortune
04) Quiet Riot - Don´t Wanna Be Your Fool
05) Darxon - Don´t Give Up
06) Poison - Every Rose Has Its Thorn
07) Bonfire - You Make Me Feel



08) Scorpions - Holiday
09) Kingdom Come - What Love Can Be
10) Gary Moore - Empty Rooms



11) Zed Yago - The Pale Man
12) Mötley Crüe - You´re All I Need
13) Nazareth - Dream On
14) White Lion - When The Children Cry

Piesele astea sunt ca un miros de paine calda ce aminteste de copilarie. Sunt legate de perioada aia si nu cred ca pot fi vreodata separate, chiar daca eu voi uita.
Intr-un fel imi pare rau ca scriu prostii de genu asta, dar asta e trecutul meu, viata mea. Poate traiesc in trecut mai mult decat ar trebui, dar nu vreau sa uit toate astea.
Sper sa ma fac mare si sa-mi ridic si eu o casuta la tara, sau macar un foisor, unde sa petrec in noptile lungi de vara cu prietenii mei.
Despre Bon Jovi, altadata, in episodul urmator. Pe saptamana viitoare tot aici la ''emisiunea Metal'' prietenii stiu de ce.

3 comentarii:

Ioana (Abe) spunea...

Dupa cum iti spuneam anterior...parca mi-ai citit gandurile! Melodiile sunt superbe si tot ce ai scris acolo rezoneaza foarte bine cu amintirile mele.

Mi-a placut fraza cu senzatiile unice care nu se mai intorc! Cata dreptate ai :)

Vremuri bune...

Inscriptie spunea...

Asa cum am spus, iti dedic acest acest post si ma bucur ca ne-am gandit la fel. Perioada baladelor, blues-urilor cum le ziceam pe atunci a fost de departe cea mai tare.

roxana... spunea...

chiar asta cautam... am avut si eu cateva casete cu balade si sunt sigura ca am avut-o si pe asta, dar nu mai stiam toate piesele. multumesc!