luni, 13 aprilie 2009

Cafeneaua!

Am vazut Cafeneaua de 2 sau 3 ori. E un spectacol care merita sa fie vazut si de 10 ori. O comedie incredibila cu elemente de profunzime si seriozitate cruda. Pentru mine CAFENEAUA a fost descoperirea actorului Horatiu Malăele. Il stiam bineinteles de la televizor, din scenete si alte momente televizate dar niciodata nu m-a impresionat. Aproape ca ceea ce se vede la televizor cu el ii face un deserviciu. Daca il placeti pe Horatiu Malăele la TV mergeti sa-l vedeti la teatru, o sa va placa si mai mult, daca nu va place la TV mergeti la teatru, o sa va schimbati parerea despre el si o sa-l asezati acolo unde ii este locul, printre cei mai buni actori ai nostri. Revenind la spectacolul care da titlul acestui articol, nici nu trebuie sa va puneti problema daca merita. Nu dezamageste, se rade in hohote si cel mai important, se aplauda de drag, de placere. Nu-mi plac aplauzele, in general mi se par vulgare, dar sunt momente cand ele sunt exact ceea ce ai nevoie pentru ati exprima respectul si recunostinta. Nu va ganditi la teatru ca la un serviciu pe care il primiti in schimbul banilor, e mult mai mult. Un moment in care am fost placut surprins de aplauze a fost la finalul filmului Nunta Muta, regizat de acelasi Horatiu Malăele. Cu atat mai mult cu cat era film si la Mall.
In Cafeneaua alaturi de Horatiu mai joaca Emilia Popescu (minunata) si Dana Dogaru o actrita foarte buna si respectata in lumea teatrului. Fiind mai pusti am descoperit-o mai tarziu dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Emilia Popescu e mult mai buna decat in orice sceneta de la TV.
O piesa cu 3 personaje si cei care au prejudecati cum ca sunt putini actori sa stea linistiti, nu simti ca ar fi putini.


Louise
Dana Dogaru
Janet
Emilia Popescu
Wally
Horaţiu Mălăele

Spectacolul este un hohot continuu de ras, un ras curat, frumos nu dobitoc asa cum vezi astazi la orice colt de program tv. O poveste de familie, de destine unite de intamplare, de prietenie si iubire. Nu am cuvinte sa mai laud acest spectacol asa ca va invit sa-l vedeti si sa ma sustineti sau sa ma contraziceti.









Intamplator am vazut ca spectacolul se joaca maine la sala Izvor a teatrului Bulandra. E putin probabil sa se mai gaseasca bilete dar e o piesa care merita programata, asteptata si savurata. Mai multe cuvinte frumoase la adresa acestei piese de teatru sunt si pe pagina oficiala a site-ului teatrului.
Cum spuneam, am vazut piesa de cel putin 2 ori si cred ca o voi mai vedea dupa un timp si mi s-a parut extraordinar faptul ca cei 3 actori traiesc rolurile si se bucura de ele, i-am vazut zambind usor nu pentru rol ci pentru ei si mi-am dat seama ca se bucura de, si in aceste roluri.

Un comentariu:

Dorin spunea...

da....mi-a placut si mie f mult.Si celelalte doau cu Malaele de la Bulandra:Mascariciul si Unchiul Vanea sunt senzationale...cu un umor aparte.