joi, 9 aprilie 2009

Puiul de gugustiuc!

Prietenii mei fac si cresc copii. Eu am ramas inca undeva in trecut si cresc doar animale. Am prieteni in toate stadiile de parinti. Mame si tati cu copilasi de cativa anisori si altii care urmeaza sa devina. Probabil, mai devreme sau mai tarziu si eu ma voi alatura grupului. Deocamdata inteleg sentimentul patern dar nu-l am. Nu poti avea un copil asa cum ai un animal de companie, un pet. Cat as tine la Miti de exemplu, nu e un copil. Cred ca un copil trebuie sa fie mai mult, mult mai mult. Nu vreau sa aprofundez pentru ca nu puii de om sunt subiectul pe care mi l-am propus astazi. Nu prea am mai scris in ultimul timp pentru ca:
1. simt ca nu am inspiratie (asta daca am avut vreodata),
2. m-am mutat si am treburi serioase precum montatul masinii de spalat
3. ma tine din scris gugu. El e subiectul de azi:
Nu imi plac pasarile in mod special, toate animalele sunt frumoase in felul lor. Sunt departe de a face o pasiune pentru pasari, desi tata creste porumbei pe care din cand în cand îmi mai vâră pe gât sa le dau drumu de la Bucuresti sa se intoarca acasa in zbor. Gugu, e un pui de gugustiuc, gasit de cineva, cazut probabil din cuib. L-am luat saptamana trecuta la mine si in week-end am fost la Arges si a trebuit sa mearga si el. El e responsabilitatea acum, manaca fortat si bea apa cu seringa. E mofturos si sper sa traiasca si sa zboare liber, sa-si vada de viata lui normala de gugustiuc. Face mizerie in balcon, face nazuri la mancare si din cand in cand mai zboara unu sau doi metri. M-am mutat de la copacul cu 2 gugustuci intr-o zona cu multi pomi si o gramada de pasari. Uneori nu te lasa sa dormi dimineata, ceea ce imi place pentru ca nu vreau sa dorm mult, mi se pare ca irosesc timpul, nu ca l-as consuma extraordinar cand sunt treaz. Am ales sa umplu de poze, pentru ca am renuntat la camera video in favoarea aparatului (acum mi se pare ca nu am miscare in imagni). Si mai pun poze pentru ca nu prea am cuvinte. E criză.


Nu vreau sa fac un PET din el, are ceva salbatic in el si cred ca e mai bine sa fie asa. Dupa catei si pisicute a venit si randul unei pasari sa locuiasca in adapostul temporar de la ''RSPCA''
Una peste alta chiar cred ca o sa devin fotograf de gugustuci. Asta pana se face putin mai cald si iesim la ‘’vanat’’ de alte animale.

Alte specimene din zona. Faptul ca sunt obisnuiti cu oamenii mi-a permis sa ma apropii destul de mult. PS. Uneori, in toate chestiunile, e posibil doar sa fie o problema de implicare, de a-ti da silinta mai mult. Sunt prea multe secrete ale vietii, prea multe teorii, variante si idei.

Alte articole cu gugustiuci:

Giugiuleala!

Prieteni inairipati!

10 comentarii:

info-oricevrei spunea...

Nu este un lucru rau ce faci tu dar sa sti ca te astptam in lumea celor care cresc copii, ca de animalute si pasarele o sa ai timp toata viata deoarece nu exista limita de varsta. Pentru a face un copil este indicat sa fi mai tanar, iar tineretea trece ca apa printre pietre. Sa sti ca nu am vrut sa te sperii, ci din contra sa te ambitionez. Lasa burlacia si ocupate de lucruri mai serioase :)
Oricum, prietenii te sustin in tot ceea ce faci.

Corina spunea...

In primul rand te admir pentru ceea ce faci cu Gugu. Putini oameni sunt capabili de o astfel de iubire,. Si sa sti ca e un fel de iubire de care multi dintre noi nu suntem capabili sa o daruim. In al doilea rand sunt de acord cu tine cu privire la dormit. Nu pot sa dorm mult pentru ca mereu am in cap ca voi dormi pe lumea cealalta cat voi vrea. Cand se face lumina pur si simplu nu mai pot sa stau in pat. Al meu sot nu intelege acest "fenomen" . Imi place sa ma bucur de dimineti insorite si ciripitul pasarelelor. Chiar daca sunt dimineti intre blocuri. Ma bucur de ele si de linistea Bucurestiului pentru numai atunci o pot simti.
te admir pentru ca esti atat de atasat de animalute si spune multe despre un om.
Ar fi multe de discutat pe tema aceasta.
Copiii vin si ei la timpul lor si pentru ca timpul curge diferit pentru fiecare om si ei vin exact cand trebuie.
Visez la o familie cu doi copii si sa avem si vreo 2 animalute in casa. Iar cand vin de la serviciu imi doresc sa gasesc o casa plina cu iubire de toate felurile.
Cand va fi nu se stie, dar cu siguranta va fi.

Inscriptie spunea...

Toni ai dreptate in cea mai mare parte si astept momentele alea dar eu invat mai greu:)

Inscriptie spunea...

Corina, cred doar ca trebuie sa facem ceea ce trebuie. Sper pentru pui sa se simta si sa se confirme dar sunt lucruri care dovedesc ca soarta isi urmeaza pana la urma drumul. Aici e o intreaga filosofie daca ne facem noi destinul sau viata singura curge ca un rau care trebuie sa ajunga undeva anume. Am vazut trait pe propria piele o experienta in care am vazut ca soarta unui animal (poate se aplica si la astea mai evoluate) isi face jocul. Lumi a salvat un pisoi de la inundatii si l-am tinut cateva zile, apoi tata l-a dat spre adoptie unui prieten de la curte. Parea cea mai buna solutie pentru el si se parea ca ''Destinatia finala'' a fost ocolita si amanata. Omul acela avea un caine lup calm bland dar cu un orgoliu care nu a suportat labutele pisoiului si asa soarta a fost doar amanata. Gugu sper sa fie unu din cazurile care confirma ca oamenii fac soarta.

Corina spunea...

Eu sunt de parere ca ne facem soarta. Pentru puiuti e mai greu sa-si faca destinul, dar cred ca de la o anumita varsta cand poti percepe binele si rau ai posibilitatea sa alegi. E valabil si pentru oameni.

Anonim spunea...

Sunt Alex si sunt de parere ca ai facut o treaba extraordinara cu Gugu,mi se pare ca ai inspiratie in ceea ce faci si te admir pentru asta . Am si eu un caz ca si tine, am un pui de gugustiuc pe nume Doru.In fiecare zi face mizerie si mi se pare ca nu prea poate sa stea in picioare . L-am hranit vreo 3 saptamani cu boabe de porumb si grau in in cioc.Apa o bea singur dar de la un timp arata ,,ciufulit,, si isi murdareste penele cu mizeria lasata.Ii fac curatenie in fiecare zi si il iubesc ca si pe copilul meu.Mama mea are o parere negativa despre pui si crede ca din nastere are piciorul sramb.Va astept sa imi dati un sfat : Daca este bolnav sau e prea mic !

Inscriptie spunea...

Sal, nu stiu ce sa=ti spun despre puiul de gugstiuc, aspectul neingrijit al penelor poate fi semn de schimbare a pufului cu pene, ceea ce e un lucru normal (de bine). Incearca sa-i lasi cat mai multa libertate , dar ai grija sa nu cada de la inalimi mari sau sa se raneasca. Nu cred ca e o regula in a ingriji un pui, e foarte bine ca bea apa si mananca. Cred ca trebui sa renunti momentan la boabele de porumb mai ales daca e prea mic. Graul e foarte bun. Mai cauta sfaturi pe net in site uri specializate. La un moment dat am incercat si cu putin nisip si chiar pietricele care sa-l ajute la digestie. Cel mai mare bine pe care il poti face este sa-l ajuti sa se hraneasca singur si apoi sa-l eliberezi. Bafta si succes, sper sa traiasca.

Anonim spunea...

sa-ti traiasca Gugu! Puiul meu, mai nou ii zic Guguoasa, are ceva probleme...il cresc de la 5 zile si acum are 32, insa nu se mai tine pe picioare, nu mai canta,nu prea mananca. sper sa nu fie nimic grav. trebuie sa ajung zilele astea la un doctor :(

Anonim spunea...

acum am vazut ca e articolul din 2009 :D dar nu e nimic, sper ca Gugu e bine :D

Inscriptie spunea...

Puiul a fost eliberat dupa ce am s-a insanatosit si nu stiu cum s a descurcat mai departe in viata. I am dat drumul in parcul de peste strada, dar stiu ca din pacate pentru el nu prea stia sa se apere si gugustucii sunt destul de teritoriali. Mersi de comentarii, mi-au adus aminte de el si asta mi-a facut ziua mai frumoasa.