vineri, 12 iunie 2009

Tenacious D in The Pick of Destiny - Film cu si despre Rock

Tenacious D in The Pick of Destiny
Am vazut acest film pe HBO in casa unor prieteni in timp ce ma aflam in vizita, intr-un weekend acum vre-o 2-3 saptamani. Povestea e una haioasa si asa cum se intrevede si in titlu, trupa Tenacious D,(numele format din 2 semne de pe fesele celor 2 membrii TENAC si IOUSD), cauta o pana de chiatara magica, facuta din dintele lui Satan. Cu aceasta pana au cantat mari chitaristi si posesorul ei are asigurat succesul. Chiria nu va mai fi o problema atunci cand sub influenta Pick of destiny, Tenacious D va compune noile capodopere ale muzicii rock. Un mix - comedie, parodie si muzical de buna calitate, recomandat cu caldura celor care nu l-au vazut pana acum si care apreciaza muzica rock.

Am fost impresionat mai ales ca nu cu mult timp in urma vazusem si The School of Rock cu acelasi Jack Black (rolul vietii sale). The School of Rock lansat in 2003, vazut abia in 2009 are pe imdb un 7,3 pe care eu personal l-as transforma in 8,3. Alaturi de Jack Black joaca si Joan Cusack in rolul directoarei de scoala constransa sa fie formala. Avand in vedere ca e destul de vechi filmul si nu mai risc sa dezvalui din el, pentru ca probabil toti l-ati vazut deja, imi permit sa pun si trailerul:



Revenind la subiect Tenacious D in The Pick of Destiny este pentru mine continuarea The School of Rock 2. Gresit, School of Rock 2: America Rocks va aparea in 2010, adik la anu. Ok, Tenacious D in The Pick of Destiny este un film in colectie cu The School of Rock, ele merg pe aceeasi tema, mai mult, Jack Black apare in ambele. Sunt foarte multe de spus despre acest film si unul dintre cele mai importante atuuri ale sale este muzica. Evident un rock de buna calitate care pe mine m-a facut sa-mi aduc aminte de vremurile bune si de ceva metal mai serios. Pe langa asta e o comedie, una buna cu glume serioase (pe alocuri exagerat de vulgara) dar reuseste sa te bine dispuna. In film apar mai multi actori sau cantareti de rock consacrati: Ronnie James Dio, Meatloaf, Tim Robbins (actor) foarte bine deghizat dar l-am recunoscut si Ben Stiller. Pe imdb filmul e cotat ceva mai slab 6.8/10 dar nu toata lumea e innebunita de muzica rock, si e bine ca e asa, pentru ca altfel ar fi o moda si probabil si-ar pierde din farmec. Filmul e pe alocuri, destul de des, muzical. E imposibil sa faci un film cu si despre Rock fara ceva partituri.
In loc de trailer la The pick Of Destiny am sa pun mai degraba o parte din film, care vorbeste destul de bine despre calitatile vocale ale lui Jack Black si despre Tenacious D - Classico




Am descarcat de pe mininova soundtrack-ul si inca un album semnat Tenacious D si suna cat se poate de bine. Mai jos sunt piesele si preferata mea e bolduita.

Tenacious D in The Pick of Destiny

1. Kikapoo 4:14
2. Classico 0:58
3. Baby 1:36
4. Destiny 0:37
5. History 1:42
6. The Government Totally Sucks 1:34
7. Master Exploder 2:24
8. The Divide 0:22
9. Papagenu (He's My Sassafrass) 2:24
10. Dude (I Totally Miss You) 2:53
11. Break In-City (Storm The Gate!) 1:22
12. Car Chase City 2:42
13. Beelzeboss (The Final Showdown) 5:35
14. POD (The Pick Of Destiny) 2:32
15. The Metal 2:45

Durata totala: 33:40

Niciun comentariu: